Mark Spijkers - Graaf van Medwert (Amsterdam, 1968) is dichter, gitarist, romancier, schilder, radiopresentator, conceptueel kunstenaar, fotograaf, performer, heroïsche tochtenmaker en levensklunsenaar. Zijn werk is te zien, te horen en/of te lezen in zijn theaterprogramma’s, zijn poëtische picknicks, op poëzie- rock- en straatfestivals, het radioprogramma de SmachtWacht, workshops, bundels/boeken, cd’s, beeldentuinen en andere belangrijke plaatsen in het heelal.

In 2009 werd hij in Dokkum voor twee jaar officieel benoemd tot DongeraDichter, de Stads- en streekdichter van Dongeradeel. In 2010 werd hij genomineerd voor de Cultuurprijs 2010 en voor de OLON Awards. Hij won in 2011 de Lyrisch Melancholisme Oeuvre Trofee. In 2014, 2017 en 2019 werd hij genomineerd voor gemeentedichter Smallingerland. Behaalde in 1978 bijna zijn zwemdiploma. In april 2019 werd hij in Drachten voor drie jaar officieel benoemd tot Gemeentedichter Smallingerland.

Poëtische Picknick

Op 3 juli organiseerden wij een Poëtische Picknick. Op https://sites.google.com/view/poetischepicknick/homepage of via onderstaande button vindt u een verslag en foto's en nog meer informatie over de poëtische picknick, die mede mogelijk werd gemaakt door gemeente Waadhoeke en door de Graaf van Medwert.